RENÉE

TRAINEESHIP MEDEWERKER GEO, DATA & DESIGN
In 2021 behaalde ik mijn VWO-diploma met het profiel Natuur, Techniek en Gezondheid, waarbij ik onder andere informatica als extra vak koos. Vanwege mijn interesse in (civiele) techniek, startte ik met de HBO-opleiding Bouwkunde. Maar door de uitbraak van de pandemie in mijn eerste studiejaar, moest ik stoppen met deze opleiding.

HET VERHAAL VAN RENÉE

Mijn interesse voor GEO2MEET werd gewekt door een krantenartikel in het Dagblad van het Noorden. Mijn tante werkt voor een ingenieursbureau en ik had al eens de kans gekregen om mee te lopen met een collega die zich bezighield met geo-data. Dat was het moment waarop ik besefte dat de geo-branche wellicht iets voor mij zou kunnen zijn. Na het lezen van het artikel nam ik contact op met GEO2MEET en ik ben zo blij dat ik die stap heb gezet.

Ik volg nu al enkele maanden het traineeship Medewerker Geo, Data & Design. Het geo-domein is fascinerend en veelzijdig en sluit perfect aan bij mijn interesses. Ik heb altijd een voorliefde gehad voor vakken als rekenen, wiskunde en natuurkunde en tekenen is een hobby van mij. Computerwerk, het oplossen van vraagstukken, omgaan met cijfers en puzzelen vind ik enorm boeiend. Al deze aspecten komen samen in mijn traineeship. De lesmethoden en de begeleiding tijdens het traineeship vind ik ook erg prettig.

Ik heb inmiddels mijn leerbedrijf gevonden bij de Gemeente Noardeast-Fryslân, waar ik me bezighoud met de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT). De combinatie van werken en leren past goed bij mij. Ik kan de geleerde theorie direct toepassen in de praktijk. Mijn werkzaamheden zijn leuk en divers, en ik krijg steeds meer verantwoordelijkheden. Er is nog zoveel te leren en ik kan me hier verder ontwikkelen. Ik moest even geduld hebben voordat het geschikte leerbedrijf gevonden was, maar ik ben heel blij met de Gemeente Noardeast-Fryslân als leerbedrijf. Ik heb fijne collega’s die me goed op weg helpen en waar ik altijd terecht kan met vragen.

INTERESSE?
Neem vandaag nog contact met ons op.

OPBOUW TRAINEESHIP

Je volgt 15 klassikale lesdagen en besteedt 8 uur per week aan zelfstudie. Daarnaast doe je een jaar praktijkervaring op bij een Geo-leerbedrijf. Tijdens dit traineeship volg je 15 modules, waarin je onder andere leert over:

  • De verschillende werkzaamheden en functies in het werkveld van Geo
  • Data inwinnen en verzamelen in Geodesie
  • Geografische informatiesystemen (GIS)
  • Basisregistratiesystemen zoals BGT, BAG, BRO, BOR en DSO
  • Softwareprogramma's zoals QGIS, ArcGIS en FME

NIVEAU
MBO

TIJDSDUUR
1 jaar

RESULTAAT
Je kunt als geo-medewerker aan de slag. Ook kun je doorstromen naar de verkorte deeltijdopleiding Vakexpert Geo, Data & Design.

AANMELDPROCEDURE
Je kunt je aanmelden via het inschrijfformulier. Vervolgens nodigen wij je uit voor een gesprek om kennis te maken. En gaan we op zoek naar het leerbedrijf die het beste bij jou past.

ONZE LEERBEDRIJVEN

Lycens
Provincie Groningen
UWV
Gasuni-1
SBB-1
RPS
SC Heerenveen
Gemeente Leeuwarden
Het Noorden Werkt Door
gemeente Tynaarlo
Gemeente Noard East Fryslan
Dordrecht
Kragten
Provincie Zuid Holland
GEOMAAT
L2 Maatvoering
GIN
Kansrijkberoep
Leerwerkloket
Stichting Geo Innovatie
Drechtsteden
Fryslan Werkt
Gemeente Midden Drenthe

BRENG JOUW TOEKOMST IN KAART MET GEO2MEET

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek wat GEO2MEET voor u kan betekenen.

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
 
GEO2MEET B.V.
Hoge Traan 22-F
9351 VV Leek