SANDRA

TRAINEESHIP MEDEWERKER GEO, DATA & DESIGN
Ik kwam de advertentie van ‘Kansrijke Beroepen’ tegen in een folder van de Gemeente Groningen. Nieuwsgierig naar wat dit inhield, bezocht ik de website en meldde me meteen aan voor de bijeenkomst waar GEO2MEET meer zou vertellen over de mogelijkheden. Ik had geen zin om nog eens 3-4 jaar te moeten studeren zonder garantie op werk in mijn vakgebied vanwege gebrek aan ervaring. Met een traineeship kon ik snel aan de slag en tegelijkertijd blijven leren tijdens het werk.

HET VERHAAL VAN SANDRA

Mijn achtergrond lag in de farmacie, waar ik begon als apothekersassistent en later als laborant op de afdeling radiologie/radiotherapie in een ziekenhuis werkte. Hoewel interessant, vond ik het uiteindelijk niet uitdagend genoeg en maakte het werken in een ziekenhuis me ongelukkig. Ik wist dat ik goed was in plannen en organiseren, vaardigheden die ik kon ontwikkelen in de horeca, maar waar ik ook niet voor altijd wilde blijven.

Mijn fascinatie voor tekenen, ontwerpen, en het bestuderen van plattegronden, landschappen en tuinen was altijd al aanwezig, evenals mijn plezier in het lezen van bouw- en CAD-tekeningen. Gedetailleerd werken en precisiewerk lagen me goed, en dat is precies waar ik nu dagelijks mee bezig ben in mijn huidige baan. Het leren terwijl je werkt is voor mij ideaal. Voordat GEO2MEET op zoek ging naar een werk/leerplek voor mij, heb ik verschillende modules zelfstudie gedaan, online lessen gevolgd en klassikale cursussen gevolgd (BAG, BGT, qGIS, FME, enz.). Gelukkig vind ik zelfstudie leuk en het vooruitzicht op een baan maakte het nog beter.

Ik ben niet iemand die van baan naar baan gaat via een uitzendbureau; ik wilde iets waar veel vraag naar is en wat ik ook leuk vind. Gelukkig past GIS-werk perfect bij mij en er is veel vraag naar. Mijn doel is om specialist te worden op het gebied van Geo/GIS en ik overweeg extra diploma's of certificaten te halen op MBO- of HBO-niveau. De traineeship was voor mij dé manier om van carrière te veranderen en als herintreder terug te keren op de arbeidsmarkt. Ik vind het ook fijn dat ik een deel van mijn werk vanuit huis kan doen, wat de balans tussen werk en privé perfect maakt. De combinatie van werken op kantoor en thuis bevalt me uitstekend.

INTERESSE?
Neem vandaag nog contact met ons op.

OPBOUW TRAINEESHIP

Je volgt 15 klassikale lesdagen en besteedt 8 uur per week aan zelfstudie. Daarnaast doe je een jaar praktijkervaring op bij een Geo-leerbedrijf. Tijdens dit traineeship volg je 15 modules, waarin je onder andere leert over:

  • De verschillende werkzaamheden en functies in het werkveld van Geo
  • Data inwinnen en verzamelen in Geodesie
  • Geografische informatiesystemen (GIS)
  • Basisregistratiesystemen zoals BGT, BAG, BRO, BOR en DSO
  • Softwareprogramma's zoals QGIS, ArcGIS en FME

NIVEAU
MBO

TIJDSDUUR
1 jaar

RESULTAAT
Je kunt als geo-medewerker aan de slag. Ook kun je doorstromen naar de verkorte deeltijdopleiding Vakexpert Geo, Data & Design.

AANMELDPROCEDURE
Je kunt je aanmelden via het inschrijfformulier. Vervolgens nodigen wij je uit voor een gesprek om kennis te maken. En gaan we op zoek naar het leerbedrijf die het beste bij jou past.

ONZE LEERBEDRIJVEN

Lycens
Provincie Groningen
UWV
Gasuni-1
SBB-1
RPS
SC Heerenveen
Gemeente Leeuwarden
Het Noorden Werkt Door
gemeente Tynaarlo
Gemeente Noard East Fryslan
Dordrecht
Kragten
Provincie Zuid Holland
GEOMAAT
L2 Maatvoering
GIN
Kansrijkberoep
Leerwerkloket
Stichting Geo Innovatie
Drechtsteden
Fryslan Werkt
Gemeente Midden Drenthe

GEO2MEET

BRENG JOUW TOEKOMST IN KAART MET GEO2MEET

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek wat GEO2MEET voor u kan betekenen.

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
 
GEO2MEET B.V.
Hoge Traan 22-F
9351 VV Leek